top of page
  • Birgit P.

Infotehnoloogilised vahendid koolis


Leitutatud on igasuguseid põnevaid vidinaid, mida saab edukalt õppeasutustes ära kasutada. Järgnevalt tutvustan nelja vahendit, millega saab kooli- või lasteaiaelule särtsu sisse tuua.


Lindistavad pesulõksud

Tegemist on pesulõksudega, mis on võimelised lindistama kuni 30 sekundi pikkust heli. Neid saab kasutada näiteks ringmängudes, kus õpilased on jaotatud tööalade vahel liikuvatesse gruppidesse. Õpilased saavad kasutada pesulõkse, et kuulata õpetaja antud tööülesande juhist. Võõrkeeletundides saavad õpilased käia mööda klassi ja kinnitada pesulõksud nende esemete külge, mida kuulevad pesulõksudelt. Veel saaks näiteks võõrkeeleõpetaja salvestada igale pesulõksule paar lauset, mis kõik kokku teevad ühe tervikliku teksti (loo, artikli vm). Õpilased peavad kuulama neid lauseid ja otsustama, millisesse järjekorda pesulõksud panna, et kokku tuleks mõistuspärane jutt.


3D-pliiats

3D-pliiatsi puhul on tegemist vidinaga, mis nupule vajutades eritab kuuma plastmassi. Plastmass kuivab õhu käes kiirelt ära, mistõttu saab joonistada kolmemõõtmeliselt.

Kahtlemata oleks see võimas tööriist kunstitundides. Ma usun, et isegi kõige kunstikaugemad inimesed sooviksid sellega tööd teha ja oma käega mõne teose valmistada. Keemias saaksid õpilased luua ise erinevate ainete molekule.


Digilaud



Digilaud tunnetab spetsiaalse pliiatsi liigutusi oma ekraanil, mistõttu kasutavad paljud professionaalsed kunstnikud neid oma igapäevatöös. Samamoodi oleks võimalik neid kooliski kasutada -- kunstitunnis. Keemia tunnikontrolli sooritades saaksid õpilased joonistada välja erinevate aatomite ja molekulite kujutisi, matemaatikas saaks ilma suurema vaevata teha ruumilisi kujundeid (silindrid, koonused jm).


Droon

Droonide abil saaks mõni põhikooliõpilane teha oma loovprojektiks lühifilmi, mis sisaldab endas võimsaid kaadreid kaugelt meie peade kohalt. Jõuluetenduste aegu saaksid klassid esitada samuti lühifilme, milles on kasutatud droonide abi (nt suurt "lahingut" saab filmida kõrgelt, "jõuluvana" tulekut jm). Algklassilastele võib droonide juhtimine tulla kasuks just silmade ja käte vahelise koordinatsiooni harjutamiseks -- on olemas droone, mis on ohutud ja odavamapoolsed.

0 comments

Recent Posts

See All

Retsensioon

Selles postituses retsenseerin Kristeli digimappi, mis on leitav siit. 1. Teemade kajastatuse põhjalikkus Igat teemat on avatud just vajalikult määral: piisavalt, et oleks sisukas, ja mitte nii palju,

bottom of page